Kick Boxing Aerobic


Prima formă de aerobic kickbox, numit „Cardio Kickboxing”a fost creată în 1992 de Frank Thiboutot în Portland, pentru a promova spiritul artelor marțiale (kickbox-ului în special) prin fitness. Aceasta este și programul de fitness kickboxing sprijinit de Federația Internaționala de Kickboxing.

Kickboxing Aerobic este un concept relativ nou, dar totodată un real succes în materie de activități sportive. Este unul dintre cele mai eficiente și antrenante antrenamente sportive care te ajuta să scapi de stres și a-ți modela corpul. Este o clasă complexă care incorporează mai multe elemente.

Printre exercițiile reprezentative ale clasei sunt cele care includ mișcări specifice din box și kickbox cum ar fi: lovituri la palmare, tehnici cu partenerul, lovituri la sac, combinate cu elemente de aerobic.

Palmarele vor permite  instructorului să aibă contact 1 la 1 cu fiecare persoană la clasa. Loviturile  la sac sunt o componentă majoră a regimului oricărui boxer fie el și amator sau din întâmplare cum e cazul de față, sau poate într-adevăr îți place boxul și ai găsit o noua vocație. Oricum ar fi, este o activitate genială, care are grijă să scoată tot din tine și care te muncește destul de bine asta dacă și tu îți dorești.

Combinată cu activitatea de aerobic, obținem un antrenament de forță, gen cardio în care echilibrul și abilitățile tale de boxer vor crește constant atâta timp cât practici bineînțeles. Antrenamentul la sac este un antrenament de mare intensitate care costruiește  rezistența musculară și forța.

O altă parte favorita a clasei sunt execuțiile aerobice, acestea solicitând sistemul cardiovascular. Fiecare directă, croșeu sau uppercut solicită musculatura abdominală, oblică și cea lombara cât și musculatura brațelor.

Acest antrenament folosește întregului tău corp combinând utilizarea de sisteme de energie aerobe și anaerobe cu combinarea sistematică atât a fibrelor musculare rapide cât și a celor lente asigurând un antrenament diversificat îmbunătățind coordonarea mână-ochi și echilibrul.

Înainte de a te înscrie la o clasă de aerobic kickboxing, e bine dacă urmărești una. Este foarte important să îți alegi un instructor care adaptează mișcările și exercițiile la nivelul grupului. Chiar și cei mai puțin experimentați trebuie să poată executa mișcările propuse de instructor!

Se poate participa la această activitate în baza abonamnetului unic Real Sports, în toate cluburile partenere care au menționată această activitate.