Tae Bo


Tae Bo ( TOTAL AWARENESS OF EXCELLENT BODY OBEDIENCE ), este un sport care îmbină unele mișcări de taekwondo cu rutine de aerobic. A fost inventat de Billy Blanks și a devenit popular în anii ’90. Combină mișcările împrumutate din artele marțiale și pe cele de aerobic executate în viteză pentru îmbunătățirea formei fizice a practicanților.

Acest antrenament revoluționar, care combină artele martiale , boxul și elemente de dans cu muzică ritmată pe un ritm rapid transformă Tae Bo-ul într-un antrenament de cardio intens, care a devenit rapid un fenomen internațional.

Indiferent dacă ești începător sau te afli la un stadiu mai avansat, în Tae Bo există numeroase seturi de exerciții și combinații pentru a oferi permanent diversitate și provoca. Recomandat ar fi între două și trei antrenamente pe săptămână, nu exagera, mai ales dacă ești începător.

Trebuie să începi întotdeauna cu o perioadă de încălzire de aproximativ 10 minute, cu mișcări ușoare, pregătind corpul pentru efortul ce va urma. Vei continua apoi cu programul propriu-zis de 35-45 de minute în care sunt combinate tehnici de braț și de picior, astfel încât să fie lucrat tot corpul, în special, abdomen, fese. Spre finalul antrenamentului, vei avea nevoie de 5-10 minute pentru a-ți reveni din efortul fizic.

În timpul orelor de Tae Bo, tot corpul datorită combinațiilor de lovituri și mișcări specifice, sub îndrumarea instructorului și în ritmul muzicii. Modul de execuție a exercițiilor este conceput astfel încât impactul negativ asupra articulațiilor să fie minim și asupra mușchilor maxim. Tehnicile de braț lucrează cu umerii, bicepsul, tricepsul, pieptul, iar cele de picior lucrează mușchii coapsei, ai gambei, dar și abdomenul și fesierii. Directa, uppercut-ul si croșeul sunt cel mai des folosite.

Atenție însă la posibilele accidentări. Printre cele mai comune probleme pe care le întâmpină un corp neantrenat se număra și luxarea încheieturilor, întinderile musculare, iar pe termen lung se refera la slăbirea organismului pana la scăderea alarmanta a imunității.

Cei care nu au niciun antrenament fizic anterior, sunt supraponderali sau au peste 30 de ani când încep practicarea Tae Bo-ului ar trebui sa înceapă încet, la o frecvență redusă, urmând ca abia după doua luni să crească intensitatea antrenamentului, în funcție de recomandările antrenorului. Această activitate se regăsește și ea pe lista activităților ce pot fi făcute cu abonamentul unic Real Sports.