Fitness


Ce este Fitness-ul?

Despre Fitness, putem spune că este poate cea mai răspândită și practicată activitate sportivă în societatea noastră, global vorbind. Fitness-ul înseamnă o reglare a proceselor adaptative din corpul uman în urma efectuării unui efort. Fitness-ul reprezintă o activitate motrică prin care individul obține o stare de bine indiferent de condiția sa anatomică, fiziologică sau psihică.

Fitness-ul cuprinde tot ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos și îngrijit. Începând cu alimentația și continuând cu practicarea sportului.

Părintele fitness-ului este Francois Henri „Jack” LaLanne, un american care până la vârstă de 15 ani era dependent de dulciuri și de mâncare nesănătoasă. Viață lui s-a schimbat din momentul în care a participat la o conferința susținută de nutriționistul Paul Bragg.

După ce și-a schimbat radical stilul de viață, bazat pe o alimentație echilibrată și însoțită de sport, a scris numeroase cărți pe această temă și a participat la emisiuni, încurajând oamenii să fie mai atenți cu organismul lor.

Cu cât condiția fizică a omului este mai bună, cu atât acesta este mai sănătos. Această se obține prin practicarea unui sport regulat, astfel se îmbunătățește funcția respiratorie și cea cardiacă, crește forță musculară și imunitatea organismului, se reduce riscul apariției anumitor boli și multe alte efecte benefice asupra organismului uman.

Fitness-ul poate fi împărțit în două categorii și anume:

– Fitness-ul de tip aerobic reprezintă abilitatea organismului de a consumă oxigen în mod eficient prin creșterea cantității acestuia trimisă la mușchi, oxigen care le va permite mușchilor să funcționeze un timp mai îndelungat. Fitness-ul de tip aerobic depinde de starea inimii, a plămânilor și a mușchilor.

– Fitness-ul de tip muscular care se caracterizează prin creșterea rezistenței și forței mușchilor prin ridicarea de greutăți. De asemenea și flotările sunt un mod util pentru creșterea forței musculare.

Deci, da Fitness-ul este și va rămâne permanent în top și cu siguranță nu își va pierde supremația!

Și da poate fi practicat în numeroase cluburi partenere din rețeaua Real Sports!