Gustări inteligente


Gustări inteligente

Făcând ceva ușor sau accesibil, nu vă schimbați obiceiurile de a lua gustări. Luăm gustări mai mari și mai dese pentru că este ușor și convenabil, luăm o gustare înainte de o masă, după și uneori în locul acesteia. Luăm gustări toată ziua și foarte curând va devine un obicei greu de oprit. Cu câteva modificări inteligente putem schimba asta.

Luați gustări bogate în proteine – Gustările rapide cu foarte mult zahăr vă cresc energia instantaneu dar nu au efect de durată și vă veți reveni din apogeul zahărului în curs de o oră simțindu-vă mai rău și înfometați din nou. Gustările bogate în proteine, batoane proteice, nuci și iaurturi, vă potolesc foamea pentru mai mult timp și nu vă vor ridica glicemia. Vă vor menține senzația de sațietate un timp mai îndelungat și vă vor ține într-o dispoziție mai bună toată ziua.

Nu țineți gustări comerciale în casă – Dacă vreți o pungă de cartofi prăjiți va trebui să mergeți afară și să-i cumpărați. Făcând acest lucru mai dificil, probabil nu vă veți deranja – și veți lua o gustare sănătoasă sau nu veți lua nici una – în cel mai rău caz veți fi făcut o plimbare.

Niciodată să nu cumpărați pachete la preț special când e vorba de gustări gata făcute – S-ar putea să credeți că o cutie de batoane de ciocolată vă va ține un an, gândindu-vă că da, veți lua doar câte unul din când în când, dar veți ajunge să luați câte unul mai des decât v-ar place să credeți și le veți mânca pe toate într-o săptămână. Dacă vreți o ciocolată, luați doar una.

Faceți-vă propriile gustări – Dacă sunteți obișnuiți să luați gustări toată ziua și aveți nevoie de ceva de luat pentru mâncat pe drum, pregătiți un castron cu o gustare sănătoasă și rezervați spațiu din frigider pentru gustările sănătoase.

Umpleți-vă castronul pentru gustări cu fructe spălate și pregătite pentru consum și nuci proaspete și păstrați recipiente cu batoane proteice făcute în casă în frigider și pahare cu iaurt grecesc simplu disponibile oricând.

Dacă faceți în casă gustări mai bune disponibile oricând, vă veți hrăni mai bine. Chiar dacă cele mai multe supermarketuri din aceste zile vă oferă gustări ”sănătoase” și ”sărace în grăsimi” nimeni nu este mai interesat de sănătatea voastră mai mult decât voi – ei nu fac acest lucru din generozitate, vă vor face să cheltuiți mai mult pentru ceea ce va fi mult mai puțin bun decât ceea ce vă veți face voi înșivă cheltuind mai puțin.

Controlați atât cantitatea cât și calitatea atunci când pregătiți masa – Gustările nu sunt greșite, este greșit doar să exagerăm și să abuzăm și să o facem non-stop. Mâncăm ceva în plus ca să ne simțim bine dar ne simțim bine doar cât mâncăm, ceea ce apoi ne face să mâncăm ceva din oră în oră. Este de folos să vă stabiliți un număr sau o cantitate de gustări pe care vi le puteți permite în mod rezonabil.

Gândiți-vă la gustare – Cei mai mulți dintre noi iau gustări fără a gândi, adică fără a fi atenți. Luăm gustări în timp ce lucrăm, în timpul unui film sau al unui joc. Nu suntem într-adevăr atenți la ceea ce mâncăm sau cât mâncăm.

De vreme ce gustările sunt de obicei bucățele mici și accesibile din ceva vreme, este foarte ușor să mâncăm prea mult și să ratăm semnalele de “plin” doar din cauză că mintea noastră este altundeva. Când ne așezăm și luăm o masă, folosind tacâmuri ca ființe inteligente ce ne aflăm, mâncăm ce este în farfurie, știm cât mâncăm sau măcar suntem pe jumătate conștienți de acest lucru.

În cazul gustărilor, însă, golim pungi întregi fără să ne dăm măcar seama și apoi luăm mai mult pentru că nu există o limită evidentă. Dacă luați o gustare, dați-vă mai departe de ceea ce mâncați, faceți astfel încât să fie înregistrat că tocmai ați mâncat ceva și observați diferența. Multe lucruri devin subit foarte clare când suntem atenți.